De Hongaarse keuken
De Hongaren maken niet alleen Goulash al staan ze daar wel om bekend. De Hongaarse keuken heeft
invloeden uit Turkije, Frankrijk en Oostenrijk. Zoals de paprika en
de de zoete nagerechten die de Hongaren veelal gebruiken. Naast de
Goulash en de paprika staat Hongarije ook bekend om de verschillende
soorten rookspek. Verder zijn de Hongaren gek op varkensvlees,
konijnen, haas, eendenborst, fazant en natuurlijk ganzenlever. Hier is
Hongarije ook de grootste wereldexporteur van. Het oudste en
meestgebruikte keukengerei wat de Hongaren hebben is de gietijzeren
ketel. Deze stamt af van de nomadentijd in Hongarije.
Goulash is van oorsprong een soep en is
het paradepaardje van Hongarije. Tegenwoordig eten we vaak de
vleesstoofpot variant die wat dikker is dan de soep. De ingrediënten
verschillen wel eens tussen rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en
vis. De Goulash wordt bereid in de grote gietijzeren ketel die boven een houtvuur wordt
gehangen. De bereidingstijd is erg lang en u moet er zeker een dag
voor thuis blijven omdat er constant in de pan geroerd moet worden en
ingrediënten toegevoegd moeten worden. Alleen dan krijgt u de
lekkerste goulash. De originele goulash wordt trouwens niet met
tomaat gemaakt want die hadden de mensen vroeger nog niet.
Paprika