De Australische keuken
De Australische keuken is een soort mengelmoes tussen verschillende kookstijlen. De Europese, Aziatische, Pacifische en Aboriginal invloeden zijn allemaal terug te vinden in de keuken van Australië. De laatste jaren kenmerkt de Australische keuken zich vooral door de organische (biologisch geteelde) producten. Ze hebben dus een gezonde, lekkere en originele keuken.
De keuken van de oorspronkelijke bewoners van Australië wordt vaak aangeduid als 'bush tucker'. Zij eten kangoeroes, emoes, slangen, hagedissen. maar ook kleine insecten als motten. Een van de smakelijkste specialiteiten die u kunt proberen, is de witchetty grub, oftewel de larf! U laat de larf als een haring naar binnen glijden en als u er vervolgens op durft te kauwen proeft u een smeuïge, nootachtige smaak...
Tot voor kort werd bushtucker voedsel alleen gegeten door plaatselijke bewoners en enthousiastelingen. Tegenwoordig leeft de interesse op en zijn er veel restaurants die deze unieke ingrediënten combineren met andere keukens. Zo ontstaan er gerechten als ijs met acaciazaad en krokodillenvlees gerookt in bladeren.
Shiraz
Kidney pie
Macadamianoten