De Braziliaanse keuken
Brazilië heeft een rijke keuken.
Het land is een mengelmoes van Europese, Indiaanse, Afrikaanse en
Aziatische culturen en dat ziet u terug in de manier waarop de
Brazilianen koken. Met name de Italiaanse en de Afrikaanse keukens
hebben grote invloed op de Braziliaanse keuken gehad.
Niet alleen zijn de bevolkingsgroepen
gemengd, ook hun gewoonten en gebruiken. Al ver voordat men in Europa
sprak over fusion kitchen, combineerde men in Brazilië de
ingrediënten uit de verschillende werelddelen tot nieuwe,
typisch Braziliaanse gerechten. Ook staan gerechten die afkomstig
zijn uit verschillende landen vaak op één tafel.
De Braziliaanse keuken is erg goed, hygiënisch, gevarieerd en veelal op natuurlijke wijze gemaakt. De hoofdschotels bestaan veelal uit rijst met bonen (Feijao) en sauzen, veel vlees of vis en bijbehorende saladeschotels. Van streek tot streek heeft men eigen traditionele gerechten. Langs de kust worden meer vis en garnalen schotels gegeten. In het zuiden de vlees grill's (Churrasco). In Minas wordt het echte gezonde eten van het platteland nog veel klaargemaakt op houtovens, wat een bijzondere extra lekkere smaak aan het eten geeft.